avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    14 jul 2022, 14:10    0   

Wie de afgelopen tijd vruchteloos had zitten zoeken naar de Z400 en Ninja 400 in Kawasaki’s modellenlijst zal blij zijn met volgend nieuws. De twee A2-machines maken immers hun rentree in de line-up. Volgens het merk zelf vormt het paar ‘de perfecte kennismaking met de Kawasaki line-up voor nieuwe rijders of voor ervaren rijders die opzoek zijn naar puur rijplezier’. Wie zijn wij om dat tegen te spreken. Wordt binnenkort getest.

Beide machines zijn alvast uitgerust met een krachtige 399cc paralleltwin met Assist & Slipperclutch. Het 45pk sterke motorblok heeft een koppelrijk karakter en een laag verbruik. Samen met een licht frame, een korte wielbasis, een 41mm voorvork én een grote voorremschijf staan deze modellen garant voor het nodige rijplezier en vertrouwen. Vanuit het zadel kijkt de rijder uit op een multifunctioneel LCD- display dat alle belangrijke voertuiginformatie overzichtelijk weergeeft.  

Prijzen en beschikbaarheid

De Z400 is verkrijgbaar vanaf 6.399 euro, en de Ninja 400 vanaf 6.999 euro. Voor de Ninja 400 KRT edition betaal je 200 euro meer. Prijzen zijn inclusief BTW en rijklaar maken. Lang hoeft u overigens niet te wachten op bovenstaande modellen: al vanaf augustus kan je ze vinden bij de officiële Kawasaki-dealer, waar ook de demo-motoren zullen klaarstaan voor proefritten. 

Pakketten

Naast het Performance-accessoirepakket zal er dit jaar ook een Sport-pakket beschikbaar zijn. Dat pakket bestaat voor beide modellen uit: een buddyseat cover in koetswerkkleur, een tankpad en een verduisterd windscherm.

Meer informatie of een officiële Kawasaki-dealer bij u in de buurt? Surf dan even naar www.kawasaki.be