avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 nov 2021, 15:22    0   

Met z’n waanzinnig sterk supercharged blok, het neusje van de zalm qua elektronica en z’n wel erg uitgesproken design, is de 
Z H2 al even jaren het alfamannetje van Kawasaki’s supernaked-roedel. De 998cc vierpitter met supercharger presteert maar liefst 200pk en sleurt de repen uit het asfalt met dik 137 Nm aan maximaal koppel. Al zorgt de erg lineaire koppelafgifte ervoor dat de Z H2 onder alle omstandigheden beheersbaar en inzetbaar is.

En waar nodig, kan de rijder steevast rekenen op de nodige rijhulpjes, zoals elektronische cruisecontrole, tractiecontrole, diverse power modes, een up/down quickshifter, een cornering-managementsysteem, launch control en intelligent ABS. Al die systemen zijn op elkaar af te stemmen via de verschillende geïntegreerde rijmodi.

Z H2

Z H2 SE
Al kan het uiteraard altijd nog een tikkeltje beter en extremer: zo is de SE-versie volledig uitgedoste uitvoering van de Z H2. De SE kan je herkennen aan z’n semi-actieve elektronische vering met Showa’s Skyhook technologie, die zich in realtime aanpast aan de rijstijl, rijomstandigheden en het wegdek.

Voor de echte fanatiekelingen is de vering tot in de details elektronisch te verstellen. Om deze potige kerel af te remmen, ging Kawasaki shoppen bij Brembo, waar onder meer de radiale hoofdrompomp en vederlichte Stylema-remklauwen uit het rek werden gehaald. Een garantie op remkracht op overschot, dus.

Z H2 SE

Performance Edition kit

Voor wie dat nog niet voldoende zou blijken te zijn, is er ook een Performance Edition-kit te koop: voor een extra buideltje pluseuro’s smuk je je Z H2 (SE) dan op met een titanium Akrapovic uitlaat, een buddyseat cover, een Z-tankpad en een displaybeschermer voor je tft-schermpje.

De 2022 Z H2 (SE) is vanaf heden beschikbaar in de volgende kleuren:

  • Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black (Z H2)
  • Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black (Z H2 en Z H2 SE)

Op de prijzen is het nog even wachten, maar ga in afwachting alvast even kijken op de website van Kawasaki of bij een dealer in de buurt.