avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    23 aug 2022, 16:23    0   

Wie ‘m ooit in levenden lijve mocht aanschouwen, weet het wel: je zal hard mogen zoeken om een geslaagdere neoretro te vinden dan Kawa’s Z900RS-familie. Dat eerbetoon aan de legendarische Kawasaki Z1 is uitgegroeid tot een absoluut succesnummer in Europa voor de Japanners. Voor 2023 krijgt de Z900RS bovenop de Candy Tone Blue-kleurstelling een nagelnieuwe jas: Metallic Diablo Black / Metallic Imperial Red. 

Candy Tone Blue

Z900RS

De Z900RS kan bogen op het geweldige 948cc viercilinderblok met een indrukwekkend eindschot. En een oog voor detail waar velen een puntje aan kunnen zuigen. Van de gegoten wielen, de erg knappe laklaag, de herkenbare tank, de gepolijste onderdelen, de koelvinnen op het motorblok, en het fantastische uitlaatgeluid. Een pareltje. Tel daar nog hedendaagse technologie bij als ABS, instelbare tractiecontrole, een vederlichte slipperassistkoppeling en radiale remklauwen, en je zit goed om binnenkort 2023 af te trappen.

Metallic Diablo Black / Metallic Imperial Red

De 2023 Z900RS zal vanaf november al te zien zijn bij de Kawasaki-dealers in de kleuren:

  • Metallic Diablo Black / Metallic Imperial Red (NIEUW)
  • Candy Tone Blue

Z900RS SE

Omdat ’t altijd iets meer mag zijn, heeft Kawasaki ook een Z900RS SE (Special Edition) in z’n gamma. Diens sportieve retrodesign in combinatie met de speciale Yellow Ball-kleurstelling bleek een schot in de roos en zorgde ervoor dat het model binnen zeer korte tijd was uitverkocht. 

Met het SE-model wordt de mix van het heden en het verleden naar een hoger niveau getild. Met name het rijwielgedeelte werd verbeterd door middel van een Öhlins S46-schokdemper met gemakkelijk verstelbare veervoorspanning, Brembo M4.32-remklauwen, Brembo-remschijven en staalomvlochten remleidingen.

Vanaf november is de 2023 Z900RS SE beschikbaar bij de Kawasaki-verdelers. Kijk voor meer informatie over deze modellen of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be