avatar MotornieuwsMotornieuws    06 jun 2023, 15:01    0   

Kawasaki onthult een compleet vernieuwde KX450. Krachtiger, betere handling en geavanceerder. Klaar om het circuit te domineren en van jou de volgende kampioen te maken.

Krachtiger motorblok

De motor van de KX450 is altijd al een sterk punt geweest, maar de Kawasaki-ingenieurs hebben een manier gevonden om hem nóg krachtiger te maken. Een downdraft inlaatlay-out en symmetrisch uitgelijnde in- en uitlaat zorgen voor meer vermogen over het hele toerenbereik. De nieuwe inlaat heeft een veel rechtere aanvoer voor het lucht/brandstofmengsel naar de cilinder toe. Een centraal geplaatste uitlaatpoort, die op één lijn ligt met de inlaat, zorgt voor een hoge luchtstroomefficiëntie. Gekoppeld aan het krachtige blok zijn een hydraulische koppeling, elektrische starter en Launch Control. Stuk voor stuk bewezen features voor betere circuitprestaties. 

Power Modes en Traction Control

De nieuwe KX450 is het eerste KX-model met Power-modi en Kawasaki Traction Control. Met de Mode-knop op de linker stuurhelft kunnen rijders snel en gemakkelijk switchen tussen twee motormappings (Normal en Mild response) die in de ECU zijn opgeslagen en die rijders kunnen aanpassen via hun smartphone. De Traction Control is eveneens gemakkelijk te selecteren middels een knop op de linker stuurhelft. Rijders kunnen kiezen uit twee niveaus van interventie, of het systeem volledig uitschakelen.

Frame

Het nieuwe frame is aangepast voor de updates van het inlaat- en uitlaatsysteem. De geoptimaliseerde stijfheid draagt bij aan een beter gevoel aan de voorkant, wat zich vertaalt in beter stuurgedrag op een breed scala aan circuits.

Remmen

De verbeterde remcomponenten omvatten geperforeerde Braking/Sunstar-schijven (270/240 mm) gekoppeld aan een Brembo-remklauw en -hoofdremcilinder aan de voorzijde en een Nissin-remklauw en -hoofdremcilinder achter. Het krachtige systeem geeft meer controle over de remmen, waardoor je vlotter de bocht in duikt.

Bodywork

De volledig nieuwe kuipdelen, zijkappen en achterspatborden zijn steviger en sluiten nog beter op elkaar aan waardoor de rijder zich nog gemakkelijker kan bewegen. De zijkappen kunnen verwijderd worden zonder gereedschap, voor gemakkelijke toegang tot het luchtfilter.

Rideology App

Met RIDEOLOGY KX-app hebben rijders gemakkelijk toegang tot de motormappings van hun KX450. Zo kunnen brandstoftoevoer en ontstekingstiming worden aangepast via een smartphone en kunnen onderhoudslogboeken bekeken worden.

De 2024 KX450 zal dit najaar beschikbaar zijn bij de officiële Kawasaki-dealer. Prijzen worden later bekend gemaakt.Ga voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.be.