avatar MotornieuwsMotornieuws    04 aug 2021, 15:08    0   

Kawasaki’s hommage aan de legendarische Kawasaki Z1, de Z900 Retro Sport (of RS voor de vrienden), groeide uit tot hun meest populaire motor in het retro-segment. Voor 2022 maken de Japanners de knipoog naar het verleden nog wat vetter met een kleurstelling die doet denken aan de de Z1B uit 1974.

Retro looks, moderne veiligheid

De Z900RS is uitgerust met een 948cc vier-in-lijn motorblok met een koppelrijk karakter bij lage toeren en een soepele vermogensafgifte. Een comfortabele zitpositie en het hoogwaardige rijwielgedeelte zorgen voor volledige controle en een ontspannen, plezierige rijbeleving. Het uiterlijk is retro, maar de technologie is dat allerminst. KTRC tractiecontrole, verschillende rijmodi en een slipperclutch geven de veiligheid die je mag verwachten van een moderne motorfiets. Ook dankzij de radiaal gemonteerde remklauwen die zorgen voor optimale remprestaties.

Vanaf november in de showroom

Het design van de Z900 RS accentueert Kawasaki’s liefde voor detail.  Elk onderdeel is zorgvuldig ontwikkeld door de Japanse designers en engineers om een prachtige retro uitstraling te combineren met de meest moderne technieken. Voorbeelden hiervan zijn de teardrop tank, koelvinnen op het motorblok, gegoten en gepolijste wielen en de hoge kwaliteit metallic lak. De 2022 Z900RS is medio november al te zien bij de Kawasaki dealer in de nieuwe Candy Tone Blue kleur. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.

Lees ook: Reportage: Crom Ride 2021 met de Kawasaki Versys 1000 SE

Lees ook: Eerste test: 2021 Kawasaki Ninja ZX-10R

De 2022 Z900 RS in Candy Tone Blue