avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    25 okt 2023, 16:26    0   

In de afgelopen 40 jaar heeft Kawasaki het hart van menig motorliefhebber weten te veroveren met z’n even snelle als verleidelijke Ninja-serie. En dat zal er voorlopig niet beter op worden, gokken we. Kawasaki heeft naar aanleiding van die veertigste verjaardag immers net drie Special Editions van z’n Ninja ZX-4RR, ZX-6R en ZX-10R gelanceerd. Houdt u uw portefeuille alvast in aanslag…

Ninja ZX-4RR

Reden tot vieren

Het nieuws rond de Druijff Racing Specials is nog niet koud, of daar is de volgende reden tot vieren al. Ter ere van de 40ste verjaardag van z’n Ninja-reeks, onthult Kawasaki nu speciale Ninja 40th Anniversary-modellen die voor het eerst in het echt te zien zullen zijn op de komende editie van de EICMA-show. Het trio aan Special Editions bestaat uit de Ninja ZX-10R, de nieuwe 636cc Ninja ZX-6R en al even verse Ninja ZX-4RR, die we onlangs nog mochten testen.

Ninja ZX-6R

Ode aan ZXR

Deze drie machines zullen gehuld worden in de oogverblindend mooie groen/blauw/witte kleurstelling van de Kawasaki World Endurance-racers van begin jaren 90. De opvallende kleurstelling, die werd gebruikt voor de ZXR-serie uit 1989, sluit naadloos aan bij de momenteel populaire retrotrend en is gewoon een érg geslaagde ode, als u ’t ons vraagt.

Ninja ZX-10R

Elke machine heeft een 40th Anniversary-logo op de tank en de kleurstelling is zorgvuldig aangepast aan de carrosserie van deze moderne modellen. De wielen zijn Lime Green gespoten en het frame afgewerkt in zilver om zo nauwkeurig mogelijk het design van de legendarische ZXR-machines van weleer weer te geven.

Beschikbaarheid

Medio december zullen deze modellen beschikbaar zijn bij de Kawasaki dealers. Ga voor meer informatie of een Kawasaki dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.be