avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    11 apr 2022, 15:06    0   

Even gegniffeld. Dan beseft dat we 1 april al even gepasseerd zijn. Verdomme, dit is gewoon écht? Woohoow! Kawasaki en Adidas Originals slaan de handen in elkaar en boetseren twee paar sneakers – de ZX8000 en de ZX 5K BOOST. In de herkenbare Kawa-kleuren, of wat had u gedacht?


Leuk weetje: dit is niet de eerste keer dat beide merken samenvloeien in schoeisel. De Kawasaki ZX-reeks diende als inspiratie voor het adidas-designteam toen ze in 1984 de originele ZX500-sneaker introduceerden. 

ZX8000

De ZX8000 sneaker is geïnspireerd op Kawasaki’s überherkenbare kleurenpalet en designfilosofie. De sneakers hebben een bovenwerk van wit kangoeroeleer, overlays van Kawasaki-groen leer, accenten van blauw suède en een Kawasaki Ninja-logo op de zijkant.

ZX 5K BOOST

De ZX 5K BOOST heeft een zwarte TPU (Thermoplastic polyurethaan) buitenlaag, Kawasaki-groene accenten, een halftransparante Black ripstop en een Kawasaki Ninja logo op tenen. 


Beide sneakers zijn afgewerkt met gegalvaniseerde veteruiteinden, logo’s en hielstukken, evenals voeringen met gemeenschappelijke branding. Elk paar wordt vervolgens verpakt in een aangepaste doos met een gedrukte afbeelding van de nieuwste Kawasaki Ninja ZX-10R, gevuld met vloeipapier met een gedrukte Kawasaki motorschets. 


Lancering, prijzen en beschikbaarheid

De ZX8000 en ZX 5K BOOST Kawasaki sneakers zijn vanaf 14 april 2022 wereldwijd verkrijgbaar via Adidas stores, Adidas.com, Confirmed en geselecteerde retailers. Momenteel staan enkel de prijzen in dollar vermeld, die respectievelijk 120 dollar (110 euro) en 160 dollar (145 euro) bedragen.