avatar MotornieuwsMotornieuws    04 nov 2021, 10:28    0   

Kawasaki is zopas een teasercampagne gestart op hun YouTube-kanaal.

De Japanners verwijzen daarin naar grote festiviteiten rond een van de meest invloedrijke motorfamilies ooit. De video van Kawasaki heeft betrekking op 2022, het jaar waarin de iconische Z-modellen hun 50e verjaardag vieren.

Voorlopig moeten we het doen met een korte teaservideo. Daarin zien we het zijpaneel van de legendarische Z1/A uit het midden van de jaren zeventig in slowmotion voorbijtrekken. Dat terwijl diezelfde Z1 in gestileerde vorm boven de aankondiging ‘coming in 2022’ zweeft. Die Z1/A is een motor die bij liefhebbers bekend staat om zijn pioniersrol bij de opkomst van de Japanse scheurijzers, tijdens de eerste jaren van de ‘sportmotorenoorlog’. Daarbij namen Honda, Suzuki en Yamaha het in een bitse strijd tegen elkaar op om de hand van de sportievere motorrijders op deze aardknol.

Toevallig of niet, deze release van Kawasaki past perfect in het plaatje, aangezien het merk net zijn nieuwste Z650RS heeft uitgebracht (een motor die er net zo uitziet als een vroeg Z-model) tijdens de perslancering in Marseille, begin deze week.