avatar MotornieuwsMotornieuws    09 aug 2022, 17:49    0   

Sinds z’n introductie domineert de Kawasaki Z900 zowel in de testen als in de verkooplijsten. Het is dan ook geen wonder dat de Z900 één van de bestverkochte naked bikes ooit is. Goed nieuws voor wie er zelf eentje wil in huis halen: reeds in oktober zullen de eerste exemplaren in de nieuwe 2023-kleuren bij de dealers te zien zijn!

De sleutel tot het enorme succes van de Z900 is het totaalpakket dat de Z900 biedt, waaronder het eigenzinnige Sugomi-design, lichtgewicht Trellis-frame, volledige LED-verlichting, TFT-display met smartphone connectiviteit, Traction Control, Power Modes en geïntegreerde Rider Modes.

Twee gezichten

Het 948cc vier-in-lijn motorblok is er één met twee gezichten; van koppelrijk en soepel in lage toeren tot en met een sensationele vermogensafgifte in hogere toerentallen. Hierbij produceert het blok een verslavend inlaatgeluid dat speciaal is getuned voor de beste rijbeleving. 

Ook dit jaar is er een 70kW-versie beschikbaar die aangepast kan worden naar 35kW voor de A2-rijders.

Voor modeljaar 2023 is de Z900 verkrijgbaar in de hieronder afgebeelde kleurstellingen:

  • Metallic Phantom Silver (met rood frame)
  • Ebony (met groen frame)
  • Metallic Spark Black
Metallic Phantom Silver

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf halverwege oktober zijn de nieuwe kleuren te zien in de showroom, met uitzondering van de Metallic Spark black versie. Die maakt pas later zijn intrede, en is medio januari beschikbaar. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be