avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    03 jan 2023, 11:23    0   

Professioneel rallyrijder Ken Block, die de laatste jaren een internetsensatie werd met fenomenaal stuntwerk op wielen, is op 55-jarige leeftijd overleden na een ongeluk met een sneeuwscooter. Dat liet zijn team Hoonigan Racing zopas weten.

“Het is met onze diepste spijt dat we kunnen bevestigen dat Ken Block vandaag is overleden bij een sneeuwscooterongeluk”, aldus Hoonigan in een verklaring op Instagram. “Ken was een visionair, een pionier en een icoon. En bovenal een vader en echtgenoot. Hij zal ongelooflijk gemist worden.”

Volgens de plaatselijke autoriteiten probeerde Block een steile helling op te rijden toen de sneeuwscooter achterover kantelde en bovenop de rijder belandde. Hij zou ter plekke overleden zijn aan z’n verwondingen. De politie voegt er in een latere verklaring nog aan toe dat Block in groep op weg was, maar alleen reed toen het ongeluk gebeurde.

Petrolhead

Block begon zijn rallycarrière in 2005 en werd uitgeroepen tot Rookie of the Year in het Rally America Championship. Hij nam deel aan het World Rally Championship en won verschillende trofeeën op de X Games. De Amerikaan was daarenboven ook medeoprichter van sportkledingbedrijf DC Shoes en produceerde de videoserie ‘Gymkhana’, waarin hij de meest waanzinnige stunts op vier wielen neerzette. Een petrolhead in hart en nieren, die geweldig gemist zal worden… Rust zacht, Ken.