avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    28 jan 2022, 14:01    0   

Dat de voormalige F1-wereldkampioen zich op de MX toespitst na z’n stop in de koninginneklasse vorig seizoen, hoeft geen hoge ogen te gooien. Räikkönen is immers al jaren actief in het wereldje met zijn IceOne-team. Aan het eind van vorig seizoen ontbond dat team z’n contract met Husqvarna, waarna het even onduidelijk was wat de volgende stap van de Fin zou zijn. Maar dat is bij dezen kraakhelder geworden: hij zal het fabrieksteam van Kawasaki aanvoeren in de hoogste crossklasse. Niet de dagdagelijkse leiding, weliswaar: die gaat Antti Pyrhönen – oud-crosser en boezemvriend van The Iceman – voor zijn rekening nemen.

Räikkönen, die in 2007 voor ’t laatst F1-wereldkampioen werd voor Ferrari, staat niet bepaald als spraakzaam te boek, maar liet zich toch het volgende ontvallen: “Het is geen geheim dat motorcross al jarenlang een van mijn grootste passies is. Maar dit team is niet bepaald wat je noemt een hobby. Dit is serieus werk. We zijn heel gefocust en streven ernaar zo goed mogelijk te zijn.” Daar twijfelen we geen seconde aan.

Fèbvre en Watson

De Fransman Romain Fèbvre is de onbetwistbare kopman in het team van Kawasaki. Hij moest vorig seizoen nog nipt het hoofd buigen voor wereldkampioen Jeffrey Herlings, maar is uit op revanche in 2022. De Brit Ben Watson (24) beleefde vorig jaar met het Yamaha-fabrieksteam z’n rookie-seizoen, en sloot af net buiten de top tien in het eindklassement. Allerminst een slechte beurt, al zal z’n nieuwe Finse baas vermoedelijk meer willen van Watson, die beschouwd wordt als een van de grootste Britse talenten van de afgelopen jaren.