avatar MotornieuwsMotornieuws    15 nov 2023, 15:46    0   

Na een afwezigheid van 41 jaar keerde de Honda Dax in 2023 terug naar Europa, samen met de Monkey en de MSX125 Grom in Honda’s unieke minibike-gamma. Voor 24YM krijgt hij een opvallende nieuwe kleurstelling: Pearl Glittering Blue!

Met zijn iconische geperst stalen T-vormige frame heeft geen enkele andere motorfiets, groot of klein, dezelfde vorm als de Dax. Het frame, dat zich uitstrekt van onder het zadel tot aan het chromen stuur, doet denken aan een teckel met zijn korte poten en lange lichaam, wat in 1969 leidde tot de naamgeving van de originele ST50 Dax – teckel is immers ‘Dachshund’ in het Duits.

Iconisch

De 24YM Dax behoudt het onmiskenbare, iconische uiterlijk van het origineel, waarbij het frame (waar ook de brandstoftank in zit) voldoende stevigheid biedt voor rijden met z’n tweeën. De vering wordt verzorgd door 31mm USD vork gekoppeld aan dubbele achterschokdempers. Om de klassieke look compleet te maken, zijn deze gekoppeld aan zwarte 12 inch mini-bike wielen met dikke, ballonvormige banden die zorgen voor moeiteloze wendbaarheid in de stad. De verlichting is volledig LED en de Dax heeft een stijlvol negatief LCD-scherm, een verchroomd stuur en een handgreep voor de passagier.

24YMDAXSOCIAL

Kleurstellingen en beschikbaarheid

De 24YM Dax arriveert al in december 2023 bij de Europese dealers, in de gekende kleuren Pearl Nebula Red en Pearl Cadet Grey, maar ook in het nagelnieuwe Pearl Glittering Blue. Ga dat zien!

Geef een antwoord