avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    26 jul 2022, 11:35    0   

Het is intussen 30 jaar geleden sinds Aprilia zich een eerste keer tot wereldkampioen kroonde in de GP-reeks. En dat dient gevierd, dachten ze in Noale. Op sociale media dook alvast een hint op van hoe de Italianen dat jubileum willen vieren: met een nieuwe RSV4 ‘Trenta’ ofwel ‘dertig’. Opvallende aanwezige op dat feestje: de ‘spoon’ ofwel swingarm-spoiler uit de MotoGP!

De plaatjes doken op op de Instagram-pagina van Aprilia-testrijder Matteo Baiocco. De opvallende sticker op de bellypan knipoogt zoals gezegd naar het eerste wereldkampioenschap voor de Venetiaanse motorbouwer. Die titel werd bijgevolg binnengeharkt in 1992, door Alessandro Gramigni aan boord van een RS 125 GP. Nadien zouden nog 54 wereldtitels volgen in zowel 125cc, 250cc en het SBK.

Gramigni in 1992: krijgen we een ode aan deze kleurstelling?

RSV4 Trenta

Naar de specs van de volledig in zwarte verf uitgedoste Trenta hebben we voorlopig het raden. Wel duidelijk is dat de nieuwkomer copieus wordt voorzien van winglets allerhande, een SC Project-uitlaatlijn én de ‘spoon’. Dat stukje aerodynamica zou z’n debuut op een productiemotor maken, als Aprilia het kleinood ook daadwerkelijk op z’n uiteindelijke nieuwkomer voorziet. Krijgen we op de Trenta ook de legendarische paars/wit/rode livrei te zien? Honda gaf in dat opzicht alvast het goede voorbeeld met z’n CBR1000RR-R Fireblade 30th Anniversary. Dus hopen wij alvast dat ze in Noale het licht hebben gezien…

Meer info volgt ongetwijfeld in Milaan, op de volgende EICMA-beurs!