avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    15 nov 2021, 13:44    0   

Goed nieuws voor nostalgici. Zo komt uit Japan komt het nieuws overgewaaid dat Honda zich opmaakt om het 30-jarig bestaan van de Fireblade te vieren met een jubileum-versie van de huidige CBR1000RR-R. Dat is althans wat er in de Japanse motormedia wordt rondgefluisterd. Om ons voor te bereiden op wat ons te wachten staat, heeft het Japanse Autoby alvast een render gemaakt. Daarop zien we huidige CBR1000RR-R, die is overgespoten met een licht aangepaste versie van de rood, wit en blauwe kleurstelling uit 1992. Heerlijk.

Beeld: Autoby

Voor u richting Honda-dealer holt: het betreft voorlopig enkel geruchten en speculaties. Maar aangezien Honda zich voorbereidt op de viering van het 30-jarig bestaan van de Fireblade in 2022, is het niet ondenkbaar dat er een speciale versie wordt onthuld.

En er is nóg een extra sprankeltje hoop, want Honda zou met deze speciale ‘livery’ niet aan z’n proefstuk toe zijn. Het merk toverde in 2004 namelijk een gelijkaardig konijn uit z’n hoed. Toen drapeerde het de Urban Tiger-kleurstelling uit 1994 over z’n CBR1000RR heen, en liet Julien Da Costa ermee debuteren tijdens de British Superbike-wedstrijd op Snetterton. Later werd de kleurstelling ook voor jou en mij beschikbaar bij de Honda-dealers. Vingertjes gekruist en aftellen, dus!

Wel, zeg ’t maar: ori of toch liever de nieuwe?