avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    06 mrt 2023, 21:59    0   

Op 22 en 23 april vindt in de Oktoberhallen in Wieze het Belgian Bike Weekend plaats. Met naast de mogelijkheid tot testen van maar liefst 23 motormerken ook de Walk of Fame. Wordt jouw motor één van de 25 sterren?

Belgian Bike Weekend: meer dan testen

De beurs met de leukste afkorting van alle motor-events belooft op veel vlakken een voltreffer te worden. Met 13 motorimporteurs en 23 verschillende motormerken is de mogelijkheid tot het testen van je droommotor(en) één van de kernpunten van de motorbeurs in de Oktoberhallen van Wieze. Maar er is ook wat voor wie niet wil testen of al getest heeft. De Walk of Fame is één van de aandachtspunten op dat vlak. Het wordt niet kuieren tussen sterren die in de betonvloer geplaatst werden, maar wel tussen droommotoren. 25 zullen er staan en daar kan jouw motor er één van zijn. Wat zijn de criteria?

Welke motoren komen in aanmerking?

Het is moeilijk te bepalen wat een droommotor is, omdat iedereen wel van iets anders droomt. Maar er wordt hoe dan ook plaats voorzien met motoren van iconische waarde. Een jury zal beslissen of jouw motor erbij mag, maar om je een ruw idee te geven: een Yamaha Virago 535 maakt minder kans dan een Honda RC30. Deelnemen is gratis en wie wil mag zijn motor ook gratis te koop aanbieden. En dat aan een publiek dat 100 procent geïnteresseerd is. Op het einde van het BBW zal een vakjury een ‘Best of Show’ Award uitreiken aan de eigenaar van de mooiste motor van de Walk of Fame. Samen met de collega’s van Motojournal.be zal MotorNieuws bovendien met de top-drie van de motoren een reportage maken.

Motoren met een verhaal

Zin om je motor eeuwige roem en two days of fame te bieden? Stuur een mail met minstens 3 foto’s van je motor en een korte beschrijving van je motor met iconische waarde naar dit e-mail adres. De winnaars worden gecontacteerd en elke inzending krijgt een plekje in de fotoreportage die we nog voor het Belgian Bike Weekend zullen publiceren. Het gaat niet (alleen) om de standaard iconen genre Yamaha RC500LC of BMW R80 G/S, maar (ook) om motoren met een verhaal. Een XT500 die naar Dakar gereden heeft, maakt evenveel kans als een RC45. En liefst hebben we ze dan alle twee.

Schrijf je in!

Zin om je motor deel te laten uitmaken van de Walk of Fame en misschien kans te maken op de trofee Best of Show? Stuur een mail naar dit adres en verzeker ons meteen ook dat je voor 22 april de motor kunt leveren en hem op 23 of 24 april terug komt ophalen. Wij doen de rest. See You in Wieze?