avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    10 mei 2022, 17:44    0   

Na de Harley-Davidson Nightster bleven we toch met enkele vragen zitten: ok, een nieuwe Sportster op het 975-platform is logisch én leuk. Maar waar is die knappe Bronx, die de mannen uit Milwaukee in 2019 aan de wereld toonden? Wel, die zat misschien in de ijskast, maar verschillende media melden dat het model wel eens snel ontdooid zou kunnen worden…

Na de LiveWire-afsplitsing van het moederbedrijf en de plotselinge verschijning van de Pan America en de Nightster zijn er immers genoeg redenen om te hopen dat de Bronx – oorspronkelijk ook een typenaam waarvoor Harley indertijd een aanvraag indiende – kort daarna zou komen aanwaaien.

De eerste indicatie? Harley-Davidson heeft het recht op de naam Bronx onlangs vernieuwd bij het US Trademark Office. Dat moet je binnen drie jaar doen na de oorspronkelijke indiening, anders vervallen de rechten op de naam.

De tweede aanwijzing heeft te maken met het gepresenteerde prototype op de EICMA van 2019. Dat model zag het er immers perfect productieklaar uit. En was heus niet enkel naar Milaan versleept om er ginds het publiek mee te vermaken. Zou Harley echt die moeite – en kosten – hebben gedaan om vervolgens het project zonder slag of staat te laten varen? Nee toch.

De laatste hint vissen we uit de aankondiging van Harley-baas Zeitz in 2020. Die zei destijds dat de Bronx ‘niet volgend jaar’ – niet in 2021, dus – zou verschijnen. Welaan: we zijn intussen in het jaar des heren 2022 beland. Het zou dan ook heel goed kunnen dat de Bronx debuteert naast de nieuwe Adventure-, Sport Heritage- en Electric-line up… Laat ons dat alvast hopen.