avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    05 aug 2021, 21:33    0   

Het zat er aan te komen en sommigen hadden zelfs verwacht dat Rossi er na deze break in de MotoGP kalender al de brui zou aan geven. Dat gebeurde dus niet, maar na dit seizoen houdt The Doctor er wel mee op.

Valentino Rossi heeft zijn afscheid van de MotoGP aangekondigd. De 42-jarige Italiaan, die negen wereldtitels op zijn naam heeft staan, maakt het seizoen in de MotoGP nog af en zet dan een punt achter zijn imposante carrière van een kwart eeuw.

Rossi, die in 1997 in de 125cc-klasse voor het eerst wereldkampioen werd en in 2009 in de MotoGP voor het laatst, maakte het nieuws bekend in de aanloop naar de Grand Prix van Stiermarken die komend weekeinde in Oostenrijk verreden wordt.

“Aan het begin van het seizoen dacht ik nog door te gaan in 2022”, zei ‘The Doctor’ op een persconferentie. “Maar de resultaten vielen tegen. Dat zette me tijdens elke race meer en meer aan het denken. Dit is de juiste beslissing.”

De in navolging van zijn vader immer met startnummer 46 rondracende Italiaan, staat in het huidige seizoen na negen races op de negentiende plaats in de WK-stand van de MotoGP. Drie haalde hij de finish niet. Die resultaten liggen niet in lijn met de rest van zijn loopbaan. Dat werkte het afscheid mee in de hand.

Plannen voor de toekomst

Rossi dreigt niet zonder werk te vallen. Volgend jaar zien we hem terug aan het hoofd van zijn eigen Aramco Racing Team VR46. Daarnaaast wil hij zich ook actief blijven amuseren op de motor. Verwacht dus zeker nog beelden van een driftende Rossi op de VR46 Ranch in Tavulia. Na een kwarteeuw aan de top, hoeft Rossi zich absoluut geen zorgen te maken om geld. Het is tekenend voor zijn passie dat hij gewoon in de paddock aanwezig blijft. Voor het geld hoeft het al lang niet mee, maar de honger om te winnen is er nog steeds. Als het niet meer kan op de motor, dan maar van in de paddock. We zijn nu al benieuwd.

Een jonge Rossi na zijn zege in Assen in 1997. De Italiaan stond een kwarteeuw aan de top.

Lees ook de speculatie dat Rossi al zou stoppen na de vorige wedstrijd