avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    23 dec 2022, 16:47    0   

KTM kondigde zonet z’n 2023-editie van de Adventure Rally aan. Na het grote succes van de voorbije edities in Italië, Bosnië, Griekenland en Frankrijk, verhuist de rally voor volgend jaar naar het noorden, naar het immer spectaculaire Noorwegen. De AR wordt afgetrapt in Kvitfjell, in de buurt van Lillehammer, en zal plaatsvinden van 24 tot 28 juli 2023. De plaatsjes zijn evenwel beperkt…

Gegidst of solo op GPS

Zoals altijd wordt het een evenement vol adrenaline en plezier, waarbij maximaal 150 avonturiers in gezelschap van medewerkers en officiële KTM-ambassadeurs de prachtige Noorse gebieden gaan verkennen. Ter plekke worden er vier groepen van 24 rijders gevormd die Noorwegen onder begeleiding van een gids verkennen, terwijl de resterende 54 rijders ‘rallygewijs’ de door de organisatoren verstrekte GPS-tracks kunnen volgen.

Dat alles onder het toeziend oog van Nieuw-Zeelandse enduro-god Chris Birch. Aan het eind van elke dag verzamelen alle deelnemers in het basecamp om hun belevenissen te delen tijdens het diner, terwijl de KTM-medewerkers zorgen talloze nevenactiviteiten organiseren.

Inschrijven

Wil je er ook bij zijn? Heb dan nog even geduld, en houd dan zeker de website van KTM in de gaten. Stip 28 februari 2023 alvast met rood aan in de agenda, want dan zal KTM immers een speciale inschrijvingspagina activeren voor de Europese tak van de Adventure Rally 2023. Wat de plaatsjes betreft: eerst komt, eerst maalt. Zorg dat je bij de eerste 150 bent!

Kwestie van al wat zin te krijgen op voorhand, hebben we de beelden van de Europese Adventure Rally 2022 (Frankrijk) nog even opgesnord. Veel kijkplezier.