avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 jan 2023, 10:56    0   

Herinnert u zich nog onze aankondiging van de 2023 KTM RC 8C? Van dat hyperexclusief circuitwapen zouden amper 200 exemplaren gebouwd worden, die elk 39.900 euro dienden te kosten. We vroegen ons dan ook af of ze even snel zouden uitverkopen als hun voorgangers. Dat blijkt nu een welgemikte gok: elke RC 8C wisselde op minder dan 3 minuten van eigenaar. Een record voor de Oostenrijkers, op meerdere vlakken.

KTM maakte bekend dat de verkoop – meteen na de opening van de registraties op 27 oktober – exact 2 minuten en 38 seconden heeft geduurd. In die erg korte tijdspanne gingen maar liefst 200 stuks a rato van 39.900 euro over de toonbank. Een record, dat op zichzelf nog een extra record in de steigers zette voor Pierer Mobility: op diezelfde korte tijd kwam namelijk maar liefst 8 miljoen euro binnen. Waanzin.

Even geduld

Al zullen die gelukkige kopers nog even moeten wachten op hun nieuwe speeltje: de officiƫle levering van hun RC 8C 2023 is pas gepland voor 26 april. Die organiseert KTM een evenement op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia. Daarbij zullen de eerste 30 klanten die een RC 8C met Race Track-pakket hebben gekocht uitgenodigd worden voor een circuitdagje met (voormalige) MotoGP-racers als voorrijders en bijbehorende technici om de RC volledig naar hun wensen af te stellen. Mooi dagje, dunkt ons.