avatar Gijs GilisGijs Gilis    25 mrt 2021, 17:41    0   

Om specifieker te zijn, is het niet alleen KTM die een samenwerkingsverband met Varta AG aangaat, maar de ganse Pierer Mobility-groep waartoe naast KTM ook Husqvarna en GasGas behoren. Varta is een gekende naam in de wereld van batterijen en je hebt vast een AA of AAA van Varta in de schuif liggen. Naast kleine batterijen maken de Duitsers ook lithium-ion exemplaren, en die zijn populair in de automobielsector. Pierer AG ziet een grote toekomst in de mogelijkheden met Varta (en andersom), en is daarom de samenwerking aangegaan. Prioritair op hun agenda staat de ontwikkeling van een hoogefficiënt batterijsysteem met een maximale output van 20 kW, ideaal voor elektrische motorfietsen.

Ontwikkeling én productie

Na de ontwikkeling moet de samenwerking ook leiden tot het daadwerkelijk produceren van de batterij-units. Varta heeft alvast stevig uitgebreid met een locatie in Graz (Oostenrijk) die gespecialiseerd is in accupakketten voor elektrische voertuigen. Tot slot spannen Pierer en Varta ook samen om de belasting op het milieu van accu’s omlaag te brengen, door te recycleren en gebruikte accu’s een tweede leven te geven.
Eerder schreven we al over de samenwerking van KTM, Honda, Yamaha en Piaggio inzake de oprichting van een consortium voor verwisselbare accu’s voor motorfietsen en lichte elektrische voertuigen. Dat Pierer nu ook een samenwerking met Varta begint, is dus enigszins verrassend.