avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    01 feb 2023, 18:31    0   


De compacte, maar erg copieus uitgedoste 390 Adventure is een van de meest veelzijdige machines in het KTM-gamma. De A2-rijpe trail krijgt voor 2023 een nieuwe kleurstelling aangemeten, maar wordt ook standaard voorzien van spaakvelgen en offroadbanden.

Offroadrijp

Bovenop de nieuwe zwart-met-oranje kleurstelling, krijgt de 390 Adventure nu dus ook offroadrijpe wielen aangemeten. De zwart geanodiseerde aluminium spaakvelgen (19″ vooraan, 17″ achteraan) moeten de ruwste terreinen aankunnen, waarbij ook de nieuwe bandenkeuze een troef zal zijn. De voorkeur van KTM is immers uitgegaan naar Continental TKC70-rubber, met een vrij grof profiel waarmee de 390 Adventure elke ondergrond rauw lijkt te lusten.

Bekende formule

Net zoals voorheen kan de 373cc ééncilinder bogen op dubbele bovenliggende nokkenassen, vier kleppen, een balansas en elektronische injectie. Daarmee levert het blokje 44 pk en 37 Nm bij 7.000 t/min. Twee katalysatoren zorgen voor de Euro5-stempel, terwijl je met de 14,5-litertank een flink eind ver moet raken. Voorts is er geen gebrek aan elektronica op de 390 Adventure: ride-by-wire, Motorcycle Traction Control (MTC), Cornering ABS, een OFFROAD-modus (meer slip van het achterwiel) en gekoppelde OFFROAD ABS (uitgeschakeld aan de achterzijde, verminderd aan de voorzijde) en een
5″ kleuren-TFT aanstuurt.

Het stalen trellisframe en de WP APEX-ophanging (instelbaar qua in- en uitgaande demping, én veervoorspanning) is perfect afgesteld voor zowel weg- als offroadgebruik. Het ranke kuipwerk laat toe om ook rechtstaand makkelijk te rijden, terwijl de rijder geniet van een getrapt tweedelig zadel, ledverlichting een verstelbaar windscherm en brede voetsteunen. Bybre (By Brembo) staat in voor de remmerij (320-remschijven voor en 230-mm-remschijven achter, vierzuigerremklauwen vooraan).

Twee versies, nu beschikbaar

Voor 2023 is de KTM 390 Adventure beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen: de versie met spaakwielen en de versie met gegoten wielen, én de keuze tussen een zwart/oranje- of blauw/oranje-kleurstelling. Beide modellen staan nu reeds klaar bij de KTM-dealers.