avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    03 nov 2022, 18:33    0    Short Read: 2 minuten   

MV Agusta en KTM mogen vanaf nu in één adem genoemd worden. Pierer Mobility, het moederbedrijf waarin onder andere KTM AG is ondergebracht, heeft een ruim aandeel verworven in MV Agusta. Een oranje MV is niet aan de orde, maar er zullen wel gevolgen zijn. Hopelijk allemaal goede. Een en ander vernamen we uit een zopas verstuurd persbericht.

Dit is het persbericht: MV Agusta en PIERER Mobility zijn een strategische samenwerking overeengekomen.

In het kader van dit strategische partnerschap tussen de twee Europese motorfietsfabrikanten zal KTM AG, een bedrijf van PIERER Mobility, MV Agusta ondersteuning bieden op het gebied van de toeleveringsketen en de inkoop overnemen. Bovendien zal MV Agusta in het kader van deze samenwerking haar productassortiment gedeeltelijk distribueren via het wereldwijde distributienetwerk van PIERER Mobility.

In november 2022 zal KTM AG via een kapitaalverhoging een belang van 25,1% verwerven in MV Agusta Motor S.p.A., gevestigd in Varese (Italië).

Wat wil dat zeggen?

Wel, het is zeker geen overname van MV Agusta door Pierer Mobility of zelfs KTM. De Oostenrijkers verwerven wel een belangrijk aandeel in het Italiaanse merk, met invloed op de geleverde materialen en onderdelen en een overname van de inkoop. Het distributienetwerk van KTM, Husqvarna en GasGas zal ook gebruikt worden voor de verkoop van MV Agusta motoren. Dat wil niet zeggen dat er volgende week MV’s in een KTM shop zullen staan. Maar ook op dat vlak zal er zeker één en ander veranderen. Tot slot is de toch wel opvallende expansie van het Pierer Mobility netwerk er de oorzaak van dat Husqvarna en MV Agusta, ooit onder één dak aan het meer van Varese, nu weer – al is het gedeeltelijk – herenigd worden.