avatar Gijs GilisGijs Gilis    05 mei 2022, 10:09    0   

LiveWire, het spin-off bedrijf van Harley-Davidson dat zich richt op elektrische motoren, gaat op 10 mei een geheel nieuwe machine lanceren. Het nieuws van een nieuwe LiveWire komt niet als een schok. Zelfs voordat Harley-Davidson LiveWire afsplitste, wisten we al dat er een nieuwe motorfiets zou komen, waarschijnlijk de Del Mar genaamd. De officiële teaservideo bevestigt de op handen zijnde lancering van de S2 Del Mar LE.

Goedkoper dan LiveWire One?

We verwachten dat deze machine lager geprijsd zal zijn dan de Harley-Davidson LiveWire en de daaropvolgende LiveWire One. Die machines waren gericht op motorrijders met een goed gevulde portemonnee. Hoewel de nieuwe Del Mar ongetwijfeld een premium motorfiets zal zijn, lijkt het de bedoeling om een grotere groep kopers aan te spreken. De naam Del Mar is een verwijzing naar het Del Mar-racecircuit in Californië, een legendarisch circuit aan de West Coast met wortels in de jaren 30. Het gerucht gaat dat het circuit werd opgericht met steun van Bing Crosby, in eerste instantie als een paardenrenbaan. Later gebruikten de mariniers het als trainingsbasis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien is het circuit het epicentrum van de 20e-eeuwse heropleving van de flat track-racerij.

Flat track-nostalgie

Voor Amerikaanse motorrijders, vooral aan de westkust, is de naam een krachtig stuk branding, en het past bij de flat track-nostalgie die Harley-Davidson jarenlang heeft gevoerd met de Street-serie. Het lijkt erop dat LiveWire het over dezelfde boeg gaat gooien, en als je de video bekijkt, krijg je niet alleen vintage tracker-actie te zien, maar ook een korte, wazige glimp van de nieuwe motorfiets.