avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    15 mrt 2023, 14:54    0   

Vandaag, op 15 maart 2023, introduceert LiveWire z’n nieuwe ONE op vier Europese markten: Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Als u de looks herkent, dan hoeft dat geen wonder te heten: de ONE is afgeleid van de originele Harley-Davidson LiveWire – het bedrijf dat nog steeds hoofdaandeelhouder is van het afgesplitste LiveWire.

Drie kleuren

LiveWire lanceert z’n ONE in drie strakke, maar sobere kleurstellingen: Nimbus Gray, Nightfall Blue en Liquid Black. Geïnteresseerden kunnen via LiveWire Europe een zogenaamd digital-first-model zelf je kleur, accessoires, leveringstijdstip en voorkeursretailer kan kiezen. Een rechtstreekse link met LiveWire zelf, dus.

LiveWire ONE 

De elektrische LiveWire ONE zingt het ruim 224 km uit in de stad en kan bij gemengd gebruik (snelweg/stad) tot 144 km bollen op één acculading. Daarbij stuwt het 15,4 kWh-pakket de ONE in 3,0 seconden van 0-100 km/u. Om die machtsontplooiing onder controle te houden, is de motor voorzien van een reeks elektronische rijhulpjes: tractiecontrole en ABS laten zich bijsturen door een 6-assige IMU, om zich aan te passen aan verschillende vaardigheidsniveaus en rijstijlen.

De LiveWire ONE is daarenboven standaard uitgerust met twee oplaadmethoden: ’s nachts opladen kan met behulp van Level 1, voor snelladen heb je DC-snelladen ter beschikking. Op amper 30 minuten kan je de accu zo van 20% tot 80% bijladen.

Prijs en beschikbaarheid  

De nieuwe LiveWire ONE kan vanaf april 2023 de jouwe zijn, mits het storten van een voorschot van 100 euro. Als je in Duitsland, Frankrijk, Nederland of het VK resideert, dan toch: daar bedraagt de verkoopprijs (incl. btw) respectievelijk 24.990 euro, 25.290 euro, 25.390 euro en 22.990 pond. Of de LiveWire ONE op termijn ook naar België komt (en voor welke prijs), komen we momenteel nog niet te weten.