avatar Gijs GilisGijs Gilis    09 jul 2021, 17:09    0   

Een paar maanden geleden kondigde Harley-Davidson aan dat LiveWire een eigen merk zou worden en niet slechts een model in de Harley-Davidson line-up. En nu wordt het eerste LiveWire-model getoond, de One. Het is eigenlijk gewoon een Harley-Davidson LiveWire met één groot verschil: hij is een stuk goedkoper. De LiveWire One begint bij 21.999 dollar. Ter vergelijking, de Harley-Davidson LiveWire begint bij 29.799 dollar. Dus de One is maar liefst bijna 8.000 dollar goedkoper.

Geen verschil

Ondanks de prijsdaling verliest de One niet echt iets, behalve de oranje kleur van de Harley-Davidson versie. De One is alleen verkrijgbaar in wit of zwart. Voor de rest krijg je hetzelfde 15,5 kWh-accupakket dat ongeveer 235 km bereik in de stad heeft en 120 km op de snelweg. De One heeft ook dezelfde elektromotor die 105 pk en 117 Nm koppel levert, en hetzelfde chassis en uiterlijk. Hij ondersteunt nog steeds DC-snelladen, waarmee je 80% van de capaciteit in 45 minuten kunt opladen of 100% in een uur.

Voorlopig enkel in Amerika

Dus tenzij je echt de lakkleuren van de H-D LiveWire moet hebben, lijkt de LiveWire One de beste manier om een elektrische Harley-Davidson te kopen. Maar dan moet je wel woonachtig zijn in Californië, New York of Texas, wat dat zijn de drie US-staten waar de nieuwe elektrische motorfiets vooralsnog wordt verkocht. Je kunt er natuurlijk op wachten dat de LiveWire One ooit ook naar Europa komt. Wanneer? Geen idee.