avatar Gijs GilisGijs Gilis    12 mei 2021, 12:34    0   

LiveWire kennen we vandaag als de elektrische motorfiets van Harley-Davidson (klik voor onze test). De Amerikanen maken er nu echter een elektrisch motormerk van. Dus geen Harley-Davidson LiveWire meer, maar een LiveWire (modelnaam). In Milwaukee willen ze hun twee type motorfietsen – met verbrandings- en met elektrische motor – duidelijk opsplitsen om traditionele klanten niet af te schrikken, maar ook zeker om een nieuw publiek aan te trekken.

Nieuwe LiveWire op 8 juli

Met de loskoppeling van LiveWire bij Harley-Davidson betekent dat er waarschijnlijk nieuwe elektrische motoren zitten aan te komen. Een merk met maar één model is ook zo triest…
De eerste LiveWire motorfiets is zelfs al gepland voor 8 juli 2021, tijdens de International Motorcycle Show. En laat dan alstublieft geen huidige LiveWire met een nieuw logo verschijnen. Dat zou pas een gemiste kans zijn.

Virtueel hoofdkantoor

Het nieuwe LiveWire-logo zal op de ‘brandstoftank’ van de machine verschijnen om alle verwarring met een ander merk uit te sluiten. Verder zal het hoofdkantoor van LiveWire virtueel zijn. Er komen wel fysieke punten in Silicon Valley, onder de naam ‘LiveWire Labs’, en in Milwaukee. Die dienen vooral voor de ontwikkeling van toekomstig design en nieuwe technologie.

Klik hier voor meer info over het merk LiveWire.