avatar MotornieuwsMotornieuws    06 dec 2021, 16:48    0   

Motorsport Vlaanderen verwelkomt de gloednieuwe minibike-organisatie Masters of Minibike in hun steeds groeiende lijst van organisaties met een hart voor motorsport. De club zag het levenslicht in 2021 en wil een platform bieden voor jeugd en voor minibike-rijders in Vlaanderen. Volgend jaar volgt het eerste kampioenschap. De bezielers van de club hebben reeds jarenlange ervaring in de organisatie van motorcross-events. Ze zijn dus zeker niet aan hun proefstuk toe.

Kampioenschap volgt in 2022

Masters of Minibike heeft de ambitie om volgend jaar een toegankelijk kampioenschap op poten te zetten. Zo zullen de verschillende wedstrijden van het kampioenschap worden gereden op circuits die aangepast zijn aan het formaat van de minibikes. Bovendien wil de organisatie er vooral voor zorgen dat de verhouding tussen transportkost en -tijd evenredig is aan de wedstrijdkost en -tijd. De competitieraces worden daarom verreden over slechts zes weekends. Daarbij rijden de deelnemers zowel op zaterdag als op zondag een manche van het kampioenschap. Elke manche omvat drie reeksen waarvan de punten meetellen in het klassement. Zo zijn er in totaal 36 reeksen waarin punten gesprokkeld kunnen worden. Elke wedstrijddag is daarbij goed voor 60 minuten wedstrijdtijd.

Met het kampioenschap wil Masters of Minibike aansluiten op het initiatief MX For Kids van Motorsport Vlaanderen. Ze willen mee een springplank vormen voor de jeugd om door te groeien naar de “Big Bikes”. Maar MoM beperkt zich niet enkel tot de jeugd. Zo is er ook een Veteranenklasse binnen het kampioenschap.

Community opbouwen

De organisatie achter Masters of Minibike hoopt een hechte minibike-community op te kunnen starten in Vlaanderen. Daarbij moet sport, spel en plezier primeren ten opzichte van het financiële aspect. Desondanks brengt het organiseren van een MX-kampioenschap steeds de nodige onkosten met zich mee. Masters of Minibike hoopt dan ook veel minibike-enthousiastelingen te mogen verwelkomen in hun organisatie. Zo kunnen ze bouwen aan een goede, professionele inrichting van hun evenementen. En dat is gunstig voor alle leden en motorsporters.

Het lidmaatschap van Masters of Minibike bedraagt per jaar slechts €25 voor de jeugd. Volwassenen betalen €35. Leden genieten van verschillende voordelen bij de partners van de organisatie. Om mee te kunnen rijden met de wedstrijden is ook een licentie van Motorsport Vlaanderen verplicht.

Meer informatie vind je op de website van Masters of Minibike: www.mastersofminibike.be.