avatar MotornieuwsMotornieuws    06 feb 2023, 14:39    0   

Ongeveer een jaar geleden vertelden we je over de CFMoto SR-C21. Die werd voorgesteld als een conceptmotor, waarbij de ‘C’ stond voor Concept en ’21’ voor het jaar waarin het prototype werd onthuld. Ondertussen is dat concept uitgegroeid tot de productierijpe 450SR, en die kun je nu zelfs al bestellen, voor 6.599 euro.

50 pk, 168 kg

Na de onthulling van de Kawasaki Ninja ZX-4R vorige week, komt er weer behoorlijk wat leven in het lichte supersportsegment. De CFMoto 450SR is niet uitgerust met een hoogtoerige viercilinder, maar wel met een parallel-tweecilinder. Die levert 50 pk en 39 Nm, en is verder voorzien van een enkele Brembo-schijfrem vooraan, een upside-down voorvering en een conventionele achterbrug. Met een gewicht van 168 kg moet dit recept dus voor meer dan voldoende plezier zorgen, zowel op de openbare weg als op circuit.

Circuit van Istanbul

Althans, dat weten we binnenkort, want de perspresentatie is gepland op het circuit van Istanbul, Turkije. Een behoorlijk groot circuit voor deze kleine supersport, dus we zijn erg benieuwd hoe de machine het ervan af zal brengen. Hou onze website in’t oog voor de eerste rijtest.