avatar MotornieuwsMotornieuws    14 apr 2020, 13:06    0   

Michelin draagt zijn steentje bij in het gevecht tegen de globale COVID-19 pandemie en start met de productie van chirurgische mondmaskers in tien van de Europese fabrieken. Ze hopen op wekelijkse basis bijna 400.000 maskers van klasse 1 te produceren. Bovendien werken ze samen met andere bedrijven aan een herbruikbaar FMP1 of FMP2-masker dat tot 100 keer kan worden gebruikt. Het volledige persbericht lees je hieronder.

PERSBERICHT: Michelin mobiliseert zich op alle fronten voor de productie van mondmaskers en gelaatsschermen

Sinds het begin van de gezondheidscrisis is wereldwijd een race tegen de klok gaande om het aantal beschikbare mondmaskers wereldwijd te vergroten. Om in te spelen op deze noodsituatie heeft de Michelin Groep de enorme innovatiecapaciteit van haar teams en expertise op het gebied van onderzoek, materialen, manufacturing, wetenschappelijke observatie en anderen gemobiliseerd voor de ontwikkeling, productie en levering van verschillende soorten mondmaskers, binnen zeer korte termijn en in grote hoeveelheden. Met dit initiatief wil Michelin actief bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie, zowel door grotere hoeveelheden mondmaskers te doneren aan gezondheidsmedewerkers in de landen waar Michelin gevestigd is als door mondkapjes te verstrekken aan haar eigen werknemers om hun gezondheid en veiligheid te beschermen.

Michelin start met de productie van chirurgische mondmaskers

Na de opstartfase zal Michelin op termijn wekelijks bijna 400.000 chirurgische mondmaskers van klasse 1 produceren, in de eigen werkplaatsen of in samenwerking met partners of toeleveranciers. In Europa zijn reeds tien locaties geselecteerd, waaronder La Combaude in Clermont-Ferrand (Frankrijk), Olsztyn (Polen) en Zalau (Roemenië). De Europese capaciteit zal de komende weken worden uitgebreid dankzij de implementatie van vergelijkbare initiatieven in Noord-Amerika.

Daarnaast werkt Michelin samen met andere bedrijven om op grote schaal een herbruikbaar masker te ontwikkelen en te implementeren, op initiatief en onder leiding van het collectief VOC-COV in Grenoble. Dit FMP1- of FMP2-masker met de naam OCOV® is voordelig, duurzaam en kan in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Het kan tot 100 keer worden gebruikt dankzij vijf wasbare en verwisselbare filters. Op dit moment wordt een eerste serie van 5.000 stuks van het prototype geproduceerd. Het is de bedoeling dat in de loop van mei een productiecapaciteit van een miljoen maskers wordt bereikt en eind juni een capaciteit van meer dan vijf miljoen maskers, het equivalent van 500 miljoen wegwerpmaskers.

Gelaatsschermen voor gebruik in ziekenhuizen

Op verzoek van verscheidene Franse ziekenhuizen is Michelin ook begonnen met de productie van steriliseerbare polycarbonaat gelaatsschermen voor gebruik door medisch personeel. Vanaf volgende week coördineert de Groep de uitbestede productie van 10.000 gelaatsschermen.

Tenslotte is Michelin betrokken bij tal van andere projecten voor de levering van beademingstoestellen, onderdelen voor medische apparatuur, kussens voor patiëntpositionering en hydroalcoholische gel.