avatar Gijs GilisGijs Gilis    07 jan 2022, 17:25    0   

De Michelin Road 6 brengt liefhebbers meerdere nieuwe functies die zijn ontworpen om de grip op nat wegdek, de levensduur en het uiterlijk te verbeteren op een reeks van motorfietsen. De nieuwe band, die nu verkrijgbaar is, is ontworpen om de prestaties te verbeteren voor roadsters, allroads, sport- en GT-motorfietsen en is verkrijgbaar in het standaard Michelin Road 6-bandengamma, maar ook in het Michelin Road 6 GT-bandengamma voor grotere, zwaardere toermotorfietsen.

X-Sipe en Water Evergrip Technology

De Michelin Road 6 heeft 15% meer grip op nat wegdek dan zijn voorganger, dankzij compounds met silica-technologie en een nieuw loopvlakpatroon. De Road 6 heeft ook een 10% langere levensduur dan de vorige generatie. Verder krijgt Michelins nieuwste X-Sipe Technology in combinatie met Water Evergrip Technology, wat zorgt ervoor dat de band een constante grip heeft onder alle omstandigheden en zijn grip behoudt, zelfs als de band slijt.

Bandmaten

Silica Rain Technology verbetert de grip van de band in koudere omstandigheden en op nat wegdek, en dankzij 2CT+-technologie – die voor het eerst wordt toegepast op de voorband – gaan rijders stabieler de bochten in. Het nieuwe bandengamma omvat 6 voor- en 8 achterbandmaten, terwijl het GT-bandengamma verkrijgbaar is in 1 voor- en 3 achterbandmaten. De reeks biedt plaats aan alles van kleine roadsters zoals de KTM 390, via allroads, tot GT-machines zoals de BMW K 1600.