avatar Gijs GilisGijs Gilis    29 aug 2022, 17:53    0   

Moto Guzzi heeft een ongeëvenaarde fan base voor haar iconische retromodellen, zoals de 1000 SP. Het Duitse Kaffeemaschine speelde daarop in door een exemplaar uit 1981 om te bouwen. De motorfiets is nu te koop aangeboden. De custom build vertoont een aantal opmerkelijke wijzigingen, waarvan het subtiele wit-groen – een op Alfa Romeo geïnspireerde kleurstelling – de meest indrukwekkende is.

Kleur van Giulia GTA 1300

Het idee achter de opvallende kleurencombo kwam van de eigenaar van Kaffeemaschine, die net zo dol is op Alfa Romeo als op Moto Guzzi. Dus om zijn twee favorieten te mengen, kreeg de carrosserie de kleur Biancospino, die afkomstig is van de Giulia GTA 1300 Stradale. Dit, in combinatie met de accentuerende groene inzetstukken, maakt de motor echt mooi. Al het koetswerk – de bikinikuip, het zadel en de achterzijde – is door Kaffeemaschine gemaakt van koolstofvezel en kevlar. Het is begrijpelijk dat de lichtere constructies ook helpen om een paar kilo’s te besparen. Net als de carrosserie zijn ook de wielen aftermarket, met roestvrijstalen spaken en dikke trommelremmen om de retrocharme intact te houden.

+ 10 pk

Kaffeemaschine heeft, net als de andere onderdelen, het blok gereviseerd door er een aangepaste nokkenas en carburateur in te plaatsen en het vliegwiel en de krukas lichter te maken. Er is ook een aangepaste roestvrijstalen uitlaat gebouwd, die de motor helpt 82 pk te produceren, zo’n 10 pk meer dan de standaard 1000 SP. Tenslotte is de motor voorzien van een aangepast, semidigitaal dashboard en zadel om alles in stijl af te ronden. De verchroomde clip-on met verchroomde schakelmechanismen zijn in eigen huis gemaakt.

Waar kun je ‘m kopen?

Hoewel de zaak in Duitsland is gevestigd, heeft Kaffeemaschine samengewerkt met het Amerikaanse Moto Borgotaro, waar de Moto Guzzi momenteel te koop is. We raden je aan snel te gaan kijken, want schoonheden als deze blijven zelden lang op de markt.