avatar Gijs GilisGijs Gilis    27 jan 2021, 16:52    0   

Dit jaar bestaat Moto Guzzi 100 jaar. Het Italiaanse merk laat dat niet zomaar aan zich voorbijgaan en steekt enkele van haar modellen in een feestelijk kostuum. Eerder berichtten we al over de V85 TT (+ Travel), deze keer is het de beurt aan de V9 Bobber en Roamer.

Beide modellen – het zijn natuurlijk twee variaties van één model – krijgen een afgeleide van de 850cc-tweecilinder van de V85 TT. In de V9 is het blok wat minder sterk met 65 pk en 73 Nm. Het frame is herwerkt om meer stabiliteit en rijprecisie te garanderen. Verder hebben de Italianen nieuwe rubberen kussentjes voor de voetsteunen om trillingen tijdens het rijden te verminderen.

De V9 Bobber krijgt een nieuw zadel, aluminium zijpanelen en een kort voorspatbord, een nieuw digitaal instrumentenpaneel, een volledig led-verlichtingssysteem en een rits aan accessoires om er jouw ding van te maken. Verder beschikt de V9 over het instelbare MGCT-tractiecontrolesysteem, dat je ook kunt uitschakelen.

Om het 100-jarige bestaan van Moto Guzzi te vieren krijgt de V9 Roamer zijn maatpak in de kleur Grigio Lunare. De V9 Bobber doet het op zijn beurt in het matte Nero Essenziale. Foto’s zeggen in dit geval veel meer dan moeilijk uitspreekbare Italiaanse kleurnamen…