avatar MotornieuwsMotornieuws    08 dec 2022, 20:02    0   

Eind 2023 lanceert Moto Morini de X-Cape 1200, een grotere en krachtigere versie van de X-Cape 650. De eerste teaserfoto’s zijn al gepubliceerd en nu zijn er ook testritten gemaakt met de X-Cape 1200. De motorfiets lijkt klaar voor serieproductie, dus het zal niet lang meer duren voordat het definitieve model wordt onthuld.

Motorblok van Corsaro

De verwantschap met de X-Cape 650 is onmiskenbaar, het hoge, slanke en grotendeels hoekige ontwerp is ook te vinden op de 1200-versie. Natuurlijk is de X-Cape 1200 iets groter.  Het ontwerp van de koplampen is gewijzigd en is nu meer verhoogd. Het motorblok is gebaseerd op de 1.200cc-V-twin die Moto Morini ook voor de Corsaro en Milano heeft gebruikt. Het blok is aangepast aan de Euro 5-norm. Met dit blok komt de X-Cape in dezelfde klasse terecht als de Honda CRF1100L Africa Twin, Suzuki V-Strom 1050, KTM 1290 Super Adventure en Ducati Multistrada V2, ook al is nog niet echt duidelijk of de motor echt precies 1.200cc heeft en hoeveel vermogen hij levert.

Radiale Brembo’s

De V2 werd getransplanteerd in een buisvormig brugframe. De voorkant wordt gedempt door een UPSD-vork en de remmen zijn voorzien van een dubbel schijfsysteem en radiaal gemonteerde Brembo-remklauwen met vier zuigers. Het is nog niet duidelijk of deze standaard zullen worden gemonteerd of alleen als optie.

Uitrusting voorlopig onbekend

Aan de achterzijde zijn een normale dubbelzijdige achterbrug en een centrale schokdemper te zien. Voor de wielen werd gekozen voor passende spaakwielen in de maten 19-inch voor en 17-inch achter.
Het is nog niet bekend hoe de uitrusting en rijhulpsystemen eruit zullen zien. ABS is echter verplicht in Europa, dus dat kunnen we in ieder geval verwachten. Vermoedelijk zullen ook ledlampen worden gebruikt voor de verlichtingscomponenten.