avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    12 jan 2022, 14:43    0   

Opmerkelijk nieuws van Repsol Honda Team: het heeft zonet bevestigd dat z’n eigen goudhaantje, achtvoudig Grand Prix-wereldkampioen Marc Marquez, vrijdag niet aanwezig zal zijn op de persconferentie die de start van het motorsportseizoen van Honda en HRC moet aftrappen. Zoals elk jaar presenteren de Japanners hun protagonisten voor de MotoGP – van teamgenoot Pol Espargaro tot de LCR-mannen Alex Marquez en Takaaki Nakagami – tijdens dat persmoment, waarbij de afwezigheid van de oudste Marquez-broer toch onverwacht genoemd mag worden. Het Spaanse toptalent herstelt momenteel nog van diplopie, een oogaandoening waardoor je dubbel ziet.

Wél op het appel: teamgenoot Pol Espargaro

Geen genetische aandoening, wel het gevolg van een crash die Marquez had in 2011, tijdens de Moto2-wedstrijd in Sepang. Maar ook vorig seizoen moest de onfortuinlijke Honda Repsol-rijder twee wedstrijden aan de kant blijven omdat de problemen met zijn zicht opnieuw opspeelden. Ditmaal na een crash tijdens de trainingen.

De afwezigheid op de persconferentie doet alvast vragen rijzen over de seizoensstart voor Marquez, aangezien niemand kan voorspellen wanneer de diplopie opnieuw wegtrekt. Frustrerend voor de immer gebeten rijder, die de afgelopen drie seizoenen wel vaker (en lang) aan de kant stond met blessures en complicaties allerhande. Al dient gezegd dat Marquez momenteel opnieuw aan het trainen is voor (hopelijk) de eerste ‘preseason-tests’ op Sepang. Als alles meezit, kan de Spanjaard zich in februari aan boord hijsen van de nieuwste generatie Honda RC213V.