avatar Gijs GilisGijs Gilis    27 jan 2021, 15:40    0   

Als racer kun je in de winter niet veel trainen. Jazeker, je fysiek is ook heel belangrijk dus die moet zeker onderhouden worden. Maar de lokale kartbaan met kartbikes ken je nog blindelings van voor het coronatijdperk, en de nodige updates aan je racemotor heb je al lang geïnstalleerd.

Zie hier de oplossing: de Moto Trainer. Oorspronkelijk bedoeld als simulatietool voor serieuze racers, maar ondertussen is ook het officiële MotoGP-videospel compatibel met de soft- en hardware. Dat betekent dat jij – met je pc, Xbox of Playstation – deze simracer in huis kunt halen en tot wel 50 graden naar links of rechts kunt leunen. De installatie duurt minder dan een uur en hij weegt 250 kg.

Je moet voor de sim wel minimaal 4.900 euro neertellen, en dan heb je nog maar alleen het frame en de behuizing. Vibratiemotoren en de echte motorfiets zelf kunnen geleverd worden aan een meerprijs. Wil je het all-in pakket, dan betaal je 12.900 euro, of zelfs 14.900 euro voor de MotoGP-versie. Neem zeker eens een kijkje op de website voor meer info en instructiefilmpjes.