avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    30 aug 2022, 11:56    0   

Groot nieuws bij Honda Racing Corporation, dat de komst van Joan Mir aankondigt voor de komende twee seizoenen. De Spanjaard verblufte sinds zijn debuut in de Moto3 in 2016, zijn wereldtitel Moto3 in 2017 en uiteraard als wereldkampioen MotoGP in 2020. Daarenboven wist het 24-jarige supertalent ook 12 Grands Prix te winnen en 33 podiumplaatsen te behalen. Bij Repsol Honda Team wordt hij de teamgenoot van Marc Márquez.

De overeenkomst tussen Mir en Honda is er eentje voor twee jaar, waarbij de nieuwbakken Spaanse armada de Honda RC213V in de knuistjes krijgt. En het goede nieuws stopt daar niet: Marc Márquez is volgens de laatste berichten aan de beterhand en zou binnenkort opnieuw kunnen racen. Het gerucht gaat dat hij de laatste twee races van het seizoen al opnieuw op de startgrid zou staan. Een koningsduo in de maak? Dat weten we binnenkort!

Joan Mir had zelf het volgende te verkondigen over zijn overstap: “Ik ben erg blij om officieel aan te kondigen dat ik volgend jaar lid zal worden van het Repsol Honda Team. Ik dank HRC voor het vertrouwen en de mogelijkheid om deze kleuren, hun rijke geschiedenis en wereldtitels te vertegenwoordigen. Ik hoop om met mijn ervaring, die ik gedurende de jaren in de MotoGP heb opgebouwd bij Suzuki, zo goed mogelijk bij te dragen aan het project en samen te vechten voor een nieuwe wereldtitel. Nu moet ik me echter blijven concentreren op het herstel na een blessure om zo snel mogelijk weer op het goede spoor te komen en het seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten met Team Suzuki Ecstar“.