avatar MotornieuwsMotornieuws    05 mei 2023, 9:48    0   

Staan 13 en 14 mei nog niet omcirkeld in je agenda? Dan moet je daar dringend werk van maken: in dat weekend vindt voor het eerst Motominds plaats. Dat is een nagelnieuw evenement vol motorbeleving! Laat je onderdompelen in een concept met een mix van motoren en spektakel doordrongen van de ‘motorcycle lifestyle’. Motominds is er voor alle motorrijders, motorrijders in spe maar ook voor liefhebbers en niet-rijders die houden van de motorcultuur. Een unieke sfeer in een familievriendelijke context? Indoor & outdoor volop motoren beleven? Hier moet je zijn!

Testritten

Een motor moet je kunnen voelen en beleven en dat kan je enkel maar doen door er ook een rit mee te maken. Met de code op je toegangsticket kan je de volledige dag testritten boeken. De ritten gaan door op landelijke wegen in kleine groepen onder professionele begeleiding om je zo de optimale ervaring te bieden! 

Stuntshow 

FMX4EVER is spektakel van wereldniveau! Dit internationaal freestyle motocrossteam heeft al meer dan 500 events op zijn naam staan in maar liefst 30 verschillende landen ter wereld! En dit jaar zijn ze aanwezig op MOTOMINDS in Kortrijk Xpo! Het team behaalde vier FIM IFMXF World Championship titels, drie wereldrecords, tien medailles op de X-Games en een Red Bull X-Fighters Championship-titel! FMX4EVER zal zowel op zaterdag als op zondag verschillende shows geven! Spektakel en adrenaline verzekerd!

Live optredens

Op MOTOMINDS kan je genieten van verschillende live optredens. Onder meer Wanderers, Guana en Bedlam in Belgium verzorgen het muzikale spektakel. Ga dat zien.

Motorinitiatie of bijschaven van je skills

Of je nu droomt van een motorrijbewijs, of er al jaren eentje op zak hebt: op de stand van Rijschool Lust ben je aan het juiste adres voor respectievelijk een gratis initiatie motorrijden of een gratis opfrissing van je motorvaardigheden. Niet twijfelen, doen!

Ink-Town

Tijdens MOTOMINDS kan je ook gratis binnen op Ink-Town om eindelijk je favoriete tattoo te laten plaatsen. Een selectie van maar liefst 120 internationale tattoo-artiesten komt naar Kortrijk Xpo om te tatoeëren! Vorig jaar waren er 2000 tattoo liefhebbers die zich lieten tatoeëren of die de traditionele tattoo-cultuur kwamen ontdekken. 

… en veel meer!

Van de Biker’s Bar, over een barbier, diverse wedstrijden, inspirerende talks met o.a. filmregisseuse Eva Küpper (‘Dark Rider’ & ‘Between the Devil and my Deep Blue Skin’), een marktplaats tot een heus behendigheidsparcours: de mogelijkheden en randanimaties zijn schier eindeloos. Een heerlijk dagje of weekendje helemaal ondergedompeld worden in de motorwereld? Dat kan op Motominds.

Prijzen en info

Wil je er op 13 en 14 mei bij zijn? Klik dan hier om je tickets te bestellen. Een dagticket kost 15 euro, wil je het hele weekend naar Motominds, dan betaal je 21 euro. Leuk om weten: kinderen jonger dan 12 én motorrijders die hun motorrijbewijs na 1 januari 2022 haalden, mogen gratis binnen. Met je ticket krijg je ook meteen toegang tot Ink-Town.

Openingsuren

Zaterdag 13 mei 2023 – 10u00 tot 21u00
Zondag 14 mei 2023 – 10u00 tot 18u30

Place to be

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
Ingang via Kortrijk Xpo Noord