avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    17 jul 2022, 23:20    0   

In Stuyvekenskerke, een deelgemeente van Diksmuide, is zondagavond rond 21 u een motorrijder dooodgeschoten. Er is deze middag een verdachte opgepakt. De leeftijd van het slachtoffer en zijn woonplaats zijn ondertussen ook duidelijk.

Op een schietincident nabij Diksmuide, volgde zondagavond een melding bij de hulpdiensten dat een motorrijder gewond geraakt was. Politie en medisch personeel kwamen ter plaatse, maar het bleek onmogelijk om de man nog te reanimeren. De man overleed aan de gevolgen van de verwondingen door zes kogels. Het ging om een executie. Vissers uit de buurt verklaarden dat ze na het schietinicident een aantal wagens zagen wegrijden – anderen hebben het dan weer over één wagen. Ondertussen werd wel duidelijk dat het om een 28-jarige man gaat; Ilir S. had een loodgieter en laat een partner en een kindje na. Hij was afkomstig uit Koekelare. De man was niet aan het rijden maar stond naast de motor toen hij neergeschoten werd. Er werd een tiental kogelhulzen gevonden, minstens zes hebben de man geraakt.

Dit is al het tweede incident in minder dan drie maanden tijd waarbij een motorrijder door geweld om het leven komt. In mei werd een motorrijder in Oudenaarde doodgestoken.

Dit artikel krijgt updates telkens als er meer nieuws beschikbaar is.

Foto’s van Shutterstock zijn ter illustratie