avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    08 jul 2023, 12:32    0    Short Read: 1 minuut   

Een motorrijder die betaalkiosken onderhoudt in een winkelcentrum kreeg vorige week de opdracht om 47.000 euro te vervoeren. Alles ging vlot tot de rits van zijn rugzak het begaf en de biljetten in een mum van tijd het verkeer in vlogen.

John Barientos had zich zijn werkdag anders voorgesteld. Hij onderhoudt betaalkiosken in een winkelcentrum in de Filipijnen en moest 47.000 euro wegbrengen. Het geld werd in zijn rugzak geplaatst. “Plots voelde ik dat er iets mis was en ik zag dat de biljetten uit mijn rugzaak waaiden”, vertelt de aangeslagen man. “Ik stopte onmiddellijk en begon alles op te rapen. Ik kreeg hulp van omstaanders, maar anderen raapten het geld op gingen er gewoon mee vandoor.”

Uiteindelijk kon Barientos met de hulp van derden ongeveer 30.000 euro recupereren. Dat betekent dat er nog dik 16.000 euro ontbreekt. De man doet een oproep om het geld terug te brengen. “Want als dat niet gebeurt, moet ik het ontbrekende bedrag zelf ophoesten en ik heb dat soort geld niet.” Ter verduidelijking, het gemiddelde maandloon in de Filipijnen bedraagt minder dan 300 euro.

Bekijk hier de video

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230707_95278928

Foto ter illustratie: Shutterstock