avatar MotornieuwsMotornieuws    12 jan 2022, 12:32    0   

Op zoek naar een leuke manier om je geld te verdienen? Zero Motorcycles, marktleider op vlak van elektrische motoren en aandrijvingen, werft aan! Meer specifiek zoeken ze een Regional Marketing Specialist voor de regio UK/Benelux. De functie bestaat er onder andere in marketingstrategieën en -campagnes te ontwikkelen, ondersteunen en uit te rollen voor de regio’s Benelux en het VK. Ben je graag onderweg, dan wordt het helemaal interessant: in bepaalde periodes ben je namelijk de helft van de tijd op pad om regionale dealers en kantoren te bezoeken. Lees de volledige vacature hieronder.

Motorvacature Marketing Zero Motorcycles

VACATURE: UK/BNLX Regional Marketing Specialist

Zero Motorcycles EMEA is op zoek naar een UK/BNLX Regional Marketing Specialist om zicht toe te leggen op marketingcampagnes in lijn met de centrale EMEA marketingplannen. Jouw verantwoordelijkheden binnen deze functie bestaan erin de noden van dealers en distributeurs in te plannen, campagnes te implementeren, POS-merkaanwezigheid te controleren en samen te werken met het Sales Team om te garanderen dat de marketingactiviteiten accurate en doeltreffende ondersteuning bieden om de Sales Objectives te bereiken.

Om die rol succesvol in te vullen, zal je moeten netwerken met dealers, personeel en leveranciers. Je moet daarnaast ook de noden van klanten kunnen detecteren in de verschillende geografische gebieden en de marketingcampagnes naargelang aanpassen.

De UK/BNLX Regional Marketing Specialist is iemand die kan leiden en assisteren met strategieën, programma’s en tactieken die lokaal relevant zijn en zo groei kunnen realiseren in het doelgebied. In jouw rol maak je een deel uit van het EMEA Marketing Team in Nederland. Je werkt daarin nauw samen met de Country Manager en de nationale PR-teams om verkoopgerichte lokale marketing-initiatieven te ontwikkelen, uit te voeren en de efficiëntie ervan te maximaliseren.

Verantwoordelijkheden Regional Marketing Specialist:

 • Lokale marketinginitiatieven en evenementen ontwikkelen, sturen en uitvoeren in nauwe samenwerking met het EMEA-marketingteam en lokale PR-agencies.
 • Samenwerken met externe agencies om evenementen, sponsordeals of andere lokale activiteiten op touw te zetten.
 • De premium uitstraling van het merk te allen tijde nauwgezet in de gaten houden: gebruik van logo’s, borden en andere Point-of-Sale-materialen.
 • Op de hoogte blijven van acties van lokale concurrenten en hulp bieden bij het ontwikkelen van marketingplannen om tegen te concurreren, in samenwerking met de nationale marketing- en PR-teams.
 • Assisteren bij de ontwikkeling van marketingplannen in samenwerking met de Country Manager om minder presterende dealers te ondersteunen.
 • Nauw samenwerken met het nationale PR-team om media-opportuniteiten te benutten.
 • Contact houden met het centrale EMEA Marketingdepartement over regionale creatieve verzoeken.
 • Regelmatig rapporteren over status en mogelijkheden aan Key Stakeholders in het hele bedrijf om het merk voortdurend te verbeteren en ontwikkelen op lokaal niveau.
 • De EMEA Marketing Director ondersteunen bij de ontwikkeling van creatieve strategieën en efficiënte budgettering.
 • Strategieën aanbevelen om te implementeren in de regionale marketingplannen
 • De productiviteit en Return on Investment (ROI) van marketingstrategieën evalueren.

Vereisten Regional Marketing Specialist:

 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Minimaal 2 jaar ervaring in marketing of een verwante sector. Ervaring in retail is een sterk pluspunt.
 • Een motorrijbewijs vormt ook een sterk pluspunt
 • Uitstekende organisatorische, communicatieve en timemanagement vaardigheden
 • Ervaring als eventmanager is een sterk pluspunt

De functies maken deel uit van het EMEA marketingteam van Zero Motorcycles, gesitueerd in Noord-Scharwoude (Alkmaar), Nederland. Gedurende bepaalde periodes in het jaar zal 50% van de werktijd besteed moeten worden aan reizen tussen het EMEA-hoofdkantoor, lokale dealers en regionale kantoren. Gelieve daar rekening mee te houden voor jezelf kandidaat te stellen.

Solliciteer!

Geïnteresseerde kandidaten kunnen reageren op deze vacature via deze link

Lees ook: Louyet Motor Brussels wordt nieuwe dealer Zero Motorcycles

Lees ook: Zero Motorcycles vernieuwt FX voor 2022