avatar MotornieuwsMotornieuws    28 feb 2023, 13:44    0   

Per 1 maart 2022 is SilverLine de importeur/distributeur voor MUTT Motorcycles in de Benelux. Het in Ijsselstein (NL) gevestigde bedrijf van Mark Stroop neemt daarmee het stokje over van Black Flamingo Moto van Arjan van den Boom en Paul van Mondfrans Lindén, die zich volledig gaan richten op het customizen van motoren.

Betaalbare custom bikes

Het Britse MUTT Motorcycles is in de Benelux nog niet zo bekend, maar is actief in een groot deel van Europa, Azië en Australië. MUTT Motorcycles is in 2013 in Birmingham opgericht door Benny Thomas en Will Rigg. Zij besloten na 15 jaar customizen van Harley-Davidsons, Indians en Triumphs een betaalbare custom te maken. Eentje die je makkelijk even pakt om de stad in te gaan of de bosweggetjes op te zoeken. Met een oerbetrouwbaar en superzuinig 125cc Suzuki-blok als basis, werd er een next-level custom motor gebouwd, met dezelfde high-end kwaliteit en vintage looks als de extreem dure creaties als voorheen. Maar dan voor nog geen 4.000 euro.

Modellen met meer cc’s in de maak

Met namen als Mastiff, Fat Sabbath en Razorback zien de modellen er net zo gelikt uit als ze klinken. Sinds kort zijn er ook 250cc-modellen leverbaar, en achter de schermen wordt gewerkt aan modellen met een grotere cilinderinhoud, én een elektrische variant. Ook levert MUTT Motorcycles een uitgebreide kleding- en accessoirelijn onder de naam House of the Unholy. De styling van de machines is een mix van klassieke zwart stalen frames, moderne ledverlichting, café racer-zadels, aluminium spatborden, Monza-style tankdoppen, noppenbanden en minimalistische dashboards.

SilverLine is naast importeur/distributeur ook de enige officiële MUTT Motorcycles dealer in de Benelux. Geïnteresseerden voor een dealerschap kunnen zich melden bij Mark Stroop op het telefoonnummer +3130-294 35 15 of via info@silverline.nl