avatar Jelle VerstaenJelle Verstaen    20 apr 2022, 15:53    0   

Net zoals bij de meeste Italiaanse motormerken, zijn ze ook bij MV Agusta niet vies van wat exclusiviteit. En helemaal wild worden ze langs de oevers van het Lago di Varese van limited editions. Daarbij vormde de recente en bloedmooie Superveloce al vaker een uitstekende basis. Zo werd de op 311 stuks gelimiteerde Ago op die motor geënt, maar nu komen de Italianen ook met de volledig unieke ‘Testalarga’. Vrij vertaald de Dikkop. Daarvan kregen we onlangs alvast de verleidelijke bilpartij te zien op de Instagram-pagina van MV. Vergezeld van de mededeling dat de Testalarga van 0 naar 100 km/u spurt in 3,05 seconden en van 0 naar 200 km/u flitst in amper 9 seconden. Wow.

Al ging de aanvankelijke aandacht naar de omslagfoto: eentje van een geperforeerd Superveloce-zadel dat kennelijk in suède is uitgevoerd. Scrollen we even verder, dan krijgen we ook geperforeerd kuipwerk en het bijbehorende kleurenschema te zien. Dat wijkt overigens amper af van dat van de ‘Ago’. De hoofdkleuren zijn namelijk opnieuw rood, wit en goud – onder meer op de wielen. Voorts spotten we nog de naam, een subtiel ingewerkte Italiaanse vlag en een waanzinnig knappe tankdop.

Van de dikke kop zelf krijgen we ironisch genoeg geen beelden voorgeschoteld – dus iets doet ons vermoeden dat daar nog wel wat beitelwerken aan gebeurd zullen zijn. We kijken vol spanning uit naar de definitieve onthulling. Daar is overigens nog geen datum voor meegedeeld, enkel het volgende zinnetje: “Blijf op de hoogte voor de volledige onthulling van #Testalarga.” Dan zit er niks anders op dan de socials van het merk nauwlettend in de gaten te houden. Doen we graag voor u. Geen dank!