avatar Gijs GilisGijs Gilis    09 jul 2021, 16:58    0   

Op 11 september 2021 wordt op het schilderachtig gelegen vliegveld Engadin aan het meer van St. Moritz motorsportgeschiedenis nieuw leven ingeblazen. 92 jaar na de laatste wordt opnieuw de ‘Kilomètre Lancé – Alpine 1000’ gereden. Dat is een sprintwedstrijd voor razendsnelle motorfietsen en auto’s.

3, 2, 1, GO!

De nadruk zal liggen op sprints over de 1/8 en 1/4 mijl. Om de historische claim waar te maken, demonstreren motorfietsen en auto’s hun acceleratievermogen ook over de afstand van 1 kilometer. Coole locaties in de gemeente St. Moritz – een van de beroemdste wintersportlocaties ter wereld – worden gedurende drie dagen lang omgetoverd tot ontmoetingsplaatsen voor de motorscene en petrolheads.

Filmfestival

Het middelpunt wordt een containerstad, direct aan de oever van het meer van St. Moritz. Naast de wedstrijden zijn er een Motorcycle & Fashion Show, vele culinaire hoogtepunten en een filmfestival met als thema Motorfietsen. Er zijn ook twee kampeerterreinen in de directe omgeving van de wedstrijden. De sfeer van Kilomètre Lancé – Alpine 1000 kun je vergelijken met Sultans of Sprint en Glemseck 101. Meedoen aan de sprintwedstrijden? Dan moet je voor 1 augustus inschrijven op onderstaande link.