avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    12 aug 2022, 9:46    0    Short Read: 1 minuut   

Wie naar Frankrijk gaat met de motor, heeft kans om onterechte flitsboetes te krijgen. De Franse regering heeft een jaar na het verlagen van de maximumsnelheid tot 80 km/u de wet weer versoepeld. Op een groot aantal D-wegen mag je weer 90 km per uur rijden. Maar niet alle flitspalen zijn daarop al aangepast.

Wie in Frankrijk met de motor (of auto) rijdt, let best goed op. Op de Départementals (D-wegen) is de maximumsnelheid niet langer 80, maar wel 90 km per uur. Op andere worden de snelheidslimieten binnenkort aangepast. De borden langs de wegen tonen dat je daar opnieuw 90 i.p.v. 80 km per uur mag rijden. Lang niet alle flitspalen zijn daarop aangepast. Het kan dus gebeuren dat je aan 88 km per uur geflitst wordt, terwijl je op die plek toch 90 km per uur mag rijden.

Enkel borden tellen

Ook je navigatiesysteem loopt mogelijk nog achterop. De enige manier om zeker te weten hoe hard je mag rijden, is een oog houden op de verkeersborden. Die geven altijd de juiste snelheid aan.

Mocht je toch één of meerdere flitsboetes in je bus krijgen na een trip door Frankrijk, dan kan je die aanvechten. Op deze site kun je een online bezwaar indienen bij de Franse overheid.

Het is niet voor het eerst dat in Frankrijk een strengere verkeerswet teruggeschroefd wordt. Recent nam de Franse overheid ook een bocht van 180 graden bij de beslissing om de motorkeuring in te voeren.