avatar Pascal MoutonPascal Mouton    28 nov 2020, 13:07    0   

Met een geheel nieuw ontwerp en een 125cc EU5-conforme motor is de nieuwe D’elight ontworpen voor rijders die behoefte hebben aan een stijlvolle, toegankelijke en gemakkelijk te gebruiken scooter die voldoet aan hun dagelijkse behoeften.

Vinnig en zuinig

Wat de D’elight tot een ideale stadsscooter maakt, is de opmerkelijk stille en zuinige 125cc motor, die volledig EU5-conform is voor 2021. Ontwikkeld met behulp van Yamaha’s geavanceerde Blue Core technologie, die een optimale operationele efficiëntie garandeert, produceert de nieuwste motor zijn maximale koppel bij slechts 5.000 tpm, een aanzienlijk lager motortoerental dan andere scooters in zijn klasse. Hij ontwikkelt 8,4 pk (6,2 kW) bij 7.000 tpm en 9,8 Nm bij 5.000 tpm.

Dankzij zijn extreem lage gewicht heeft de D’elight een uitstekende vermogen/gewicht verhouding die zorgt voor een snelle en levendige acceleratie, waardoor deze nieuwe unisex scooter een van de snelste en meest economische manieren is om de stad te doorkruisen.

Licht

De nieuwe D’elight heeft een modern uniseks kuipontwerp voor 2021, met een meer afgeronde koplamp, evenals verzonken knipperlichten en een op de motorkap gemonteerde positielamp. De herontworpen voorkuip biedt uitstekende windbescherming, terwijl de grote, vlakke, ruime vloer zorgt voor een comfortabele rijpositie en gemakkelijke toegang.

Met een gewicht van slechts 101 kg inclusief brandstof en olie is de nieuwe D’elight de lichtste scooter in zijn klasse, waardoor het de ideale keuze is voor pendelaars die nieuw zijn voor tweewielers. Dit extreem lichte gewicht biedt een aantal voordelen, waaronder een grotere wendbaarheid (vooral in het stadsverkeer) en gemakkelijker parkeren en opstaan.

Start & Stop

Voor 2021 is de nieuwe D’elight uitgerust met de nieuwste Start & Stop schakelbare motortechnologie. Wanneer het systeem wordt geactiveerd, schakelt de Start & Stop functie automatisch de motor uit wanneer de scooter stopt bij verkeerslichten of kruispunten, om lokale vervuiling te minimaliseren en de brandstofkosten te verlagen, en start het systeem direct weer op wanneer de remmen worden losgelaten en het gashendel wordt opengedraaid.

De D’elight heeft een grote waterdichte opbergruimte onder het comfortabele tweezitszadel die plaats biedt aan een integraalhelm, een van de enige modellen in zijn klasse. Het is ook een ideale plek om persoonlijke of zakelijke zaken veilig te vervoeren.

Belangrijkste kenmerken

 • 125cc Blue Core EU5-motor: lager brandstofverbruik, schonere werking
 • Aanzienlijke brandstofbesparing: Start & Stop geactiveerd: 1,8 liter/100 km
 • Lage CO²-uitstoot: Start & Stop geactiveerd: 42 g/km
 • Trendy en modern kuipontwerp met universele aantrekkingskracht
 • Schakelbare motortechnologie Start & Stop
 • Het lichtste gewicht in de klasse voor gegarandeerde wendbaarheid en probleemloos parkeren
 • Opbergruimte onder het zadel voor extra gemak op het dagelijkse woon-werkverkeer in de stad
 • Nieuwe afgeronde koplamp en groter LCD-dashboard met analoge meter
 • 12-inch voorwiel voor optimale wendbaarheid
 • Verzonken knipperlichten voorin
 • Nieuwe assist-handgreep voor eenvoudig parkeren
 • Een rijbewijs B (onder bepaalde voorwaarden) is voldoende om hem te besturen.

Beschikbaarheid en kleuren

De D’elight zal vanaf december 2020 verkrijgbaar zijn bij de Yamaha-dealers.

De kleuren zullen : Pearl White, Power Black of Lava Red.

Video

Fotogalerij