avatar Thierry SarasynThierry Sarasyn    04 feb 2021, 13:16    0   

De betreurde Nicky Hayden wordt toegevoegd als lid van de Motorsports Hall of Fame of America. Dat werd aangekondigd tijdens de Rolex 24hrs of Daytona.

Nicky Hayden tijdens één van zin laatste races in het WSBK op het Chang International Circuit op 11 maart 2017 in Buriram Thailand.

Postuum eerbetoon

De 2006 MotoGP wereldkampioen overleed op 22 mei 2017 aan de gevolgen van een fietsongeval. Hayden was een bijzonder geliefd en spectaculair rijder. In het jaar van het fatale ongeval was hij lid van het Honda World Superbike Team en zoals steeds een titelkandidaat.

Dat hij postuum wordt opgenomen in de Motorsports Hall of Fame of America, is een passend eerbetoon. Broer Roger Lee kondigde het nieuws ook al aan op zijn Instagram pagina, maar nergens wordt vermeld op welke datum Haydens naam zal toegevoegd worden aan een illustere lijst waar o.a. ook al Kevin Schwantz, Freddie Spencer en autogrootheden als Zanardi en Al Unser op terug te vinden zijn.

Instagram gebruikers kunnen voor alle berichten over Nicky Hayden #rideonkentuckykid volgen.

Foto’s: Shutterstock

Lees ook:

Dit zijn de andere leden van de Hall of Fame

Waarom Mir de verdiende wereldkampioen is

Lorenzo opnieuw betrokken bij belastingsfraude?

Mugello – Italy, June 1: Show of all Nicky Hayden’s MotoGP and SBK Bikes in the Paddock during GP of Italy on June 1, 2017.