avatar MotornieuwsMotornieuws    21 sep 2022, 13:43    0    1 minuut   

Tijdens een persconferentie waarin de toekomstplannen van CFMoto werden gepresenteerd, onthulde het Chinese merk de nieuwe NK-C22. Het is voorlopig nog een concept, met agressieve en uitgesproken lijnen. Wanneer het model komt en met welk blok, is nog niet bekend, maar één ding lijkt zeker: het Chinese merk zet hoog in.

Komend jaar 10 nieuwe modellen

Het concept werd niet toevallig getoond tijdens de persconferentie van de jaarprojecten, waarbij CFMoto ook aankondigde dat het in de komende 12 maanden minstens 10 nieuwe modellen uit zal brengen, waarvan 4 volledig elektrisch. Daarnaast onthulde CFMoto ook de nieuwe GS550, een sportmotor aangedreven door een paralleltwin die al op de Lucky Explorer 5.5 van MV Agusta te zien was.

Vleugje MV Agusta

Maar terug naar de NK-C22 concept. De lijnen zijn agressief en sportief, met een vleugje MV Agusta voor het design van de uitlaat. Mooi is de Y die gevormd wordt door de koplamp en die wordt opgenomen in de vorm van de tank; massief vooraan, licht aan de achterkant. Aangezien het hier om een concept gaat, kunnen deze vormen uiteraard nog veranderen. Het blijft natuurlijk de vraag welk blok wordt gekozen: 650cc of een 450cc. Zelfs 800cc is mogelijk. Het zijn slechts veronderstellingen, want voorlopig is er nog geen officiële informatie over de CFMoto NK-C22 binnengekomen.