avatar Gijs GilisGijs Gilis    28 jun 2021, 22:10    0   

CFMoto lanceert een nieuwe motor die niet enkel visueel heel interessant is, maar ook onderhuids verrassend uit de hoek komt. De 700CL-X is namelijk voorzien van een nieuwe 699cc crossplane tweecilinder die een mooie 73 pk en 68 Nm levert. Wie crossplane zegt, denkt natuurlijk meteen aan Yamaha. De Japanners hebben namelijk ook een CP-tweecilinder in hun 700cc-modellen liggen, dus we kijken nu al uit naar een vergelijkende test met de XSR700.

X-koplamp

Zo’n XSR700 leunt natuurlijk het dichtst aan bij het moderne retrodesign van de 700CL-X. De CFMoto ziet er bijzonder geslaagd uit op foto’s, met een knappe lijn, een originele X-koplamp en mooie wielen. Hij zal uitgerust zijn met ride-by-wire en twee rijmodi, tractiecontrole, een slipperkoppeling en cruisecontrol. Bosch zorgt voor de injectie, Continental voor het ABS-systeem, dus grote namen zijn aanwezig. Altijd belangrijk voor de consument.

Speciale lanceringsprijs

Verder heeft de 700CL-X standaard een usb-aansluiting, adaptieve ledverlichting en led-richtingaanwijzers. Da’s vrij compleet als je het ons vraagt. Al helemaal voor een lanceringsprijs van 6.399 euro. Van die speciale prijs kun je genieten als je intekent voor de online pre-orde campagne (KLIK). De lanceringsprijs ligt 500 euro lager dan de normale verkoopprijs van 6.899 euro. De CFMoto 700CL-X zal vanaf juli 2021 beschikbaar zijn in de kleuren Twilight Blue en Coal Grey.