avatar Gijs GilisGijs Gilis    07 apr 2021, 22:01    0   

We hebben nog niemand gevonden of gesproken die de MV Agusta Superveloce een lelijke motor vindt. Sterker nog, vrijwel iedereen vindt het een van de mooiste motoren van het moment. Daarmee kunnen we zeggen dat de mogelijks mooiste motor van tegenwoordig een Euro 5-update krijgt én een nieuwe S-versie.

Geel of rood?

Laten we beginnen bij de normale Superveloce. Die krijgt een nieuw vormgegeven uitlaat, een nieuwe Continental ABS-module met bochtenfunctie, aanpassingen aan de koppeling, een 5,5 inch tft-dashboard en een hele rits kleine aanpassingen aan het motorblok om het EU5 te maken. We kennen het liedje ondertussen. Het resultaat is dat alle 147 paarden nog steeds in de 798cc-driecilinder verstopt zitten. Naast de gekende rood met zilveren kleurstelling komt er nu ook een geel met zilveren design. Voor de liefhebbers…

Superveloce S

De ‘nieuwe’ S-versie is vooral een rijkelijker uitgeruste Superveloce. Je kunt de S herkennen aan zijn wit met gouden kleur, spaakwielen en bruin alcantara zadel. De Superveloce S is ook beschikbaar met een racekit, waardoor hij een enkel zadel krijgt, een Arrow-uitlaat met twee uitlaten rechts en één uitlaat links, en een race-ECU met aangepaste mapping. Kwijlen op de foto’s dan maar? Hou je vooral niet in.

Klik hier voor meer info over de 2021 MV Agusta Superveloce (S).