avatar Gijs GilisGijs Gilis    15 apr 2021, 16:00    0   

Nadat we eerder al een bericht schreven over de nieuwe MV Agusta Superveloce, komen de Italianen nu ook met een EU5-update voor de Turismo Veloce. De sport tourer wordt op heel wat punten bijgewerkt en verfijnd, zowel onderhuids als aan het design. De hele range (Rosso, Lusso, RC en SCS-modellen) profiteert mee van de nieuwigheden.

Updates

Om de 798cc-driecilinder Euro 5-conform te maken, krijgt de Turismo Veloce onder andere hogedruk-injectoren, onderdelen met lagere wrijving en een anders getekende uitlaat. De versnellingsbak heeft een aangepaste overbrengingsverhouding en een nieuwe sensor. Op het gebied van elektronica zien we een nieuwe IMU (Inertial Measuring Unit) met een functie voor de tractiecontrole, Continental-ABS met bochtenfunctie en nieuwe instellingen van de veren voor een comfortabelere rijbeleving.

Groter windscherm

Oh, en daar stopt het niet hoor. Doen ook hun intrede: een nieuw 5,5 inch tft-scherm, een 20mm lager zadel met dus licht aangepaste rijpositie en een – zeer welkom – groter windscherm. Het design van de kleurstellingen is uiteraard ook aangepakt, maar daar zullen de foto’s meer vertellen dan de hier getypte letters.

RC SCS: racekleuren en Rekluse-koppeling.
Rosso: basisversie zonder elektronische vering.

Klik hier voor meer info over de 2021 MV Agusta Turismo Veloce.